Showroom E-Bikeoutdoor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Elektrische mountainbike uit voorraad leverbaar bij E-bike Outdoor


03 apr 2021

E-bike Outdoor kan als één van de weinigen nog veel elektrische mountainbikes uit voorraad leveren. Dankzij onze goede contacten met fabrikanten en een ruim inkoopbeleid hebben we de meeste elektrische mountainbikes nog op voorraad. Door de enorme vraag naar fietsen en fietsonderdelen moeten we soms echter wel een slag om de arm houden. Graag denken we hierin met u mee.

Waarom zijn elektrische sportfietsen op dit moment zo moeilijk leverbaar?

De coronapandemie heeft er op twee manieren voor gezorgd dat de wereldwijde voorraad elektrische mountainbikes snel uitverkocht raakte. Enerzijds ontstond tijdens de eerste Europese lockdown een enorme vraag naar sportfietsen. Anderzijds zijn veel fabrikanten van fietsonderdelen in Azië vanwege corona maandenlang gesloten geweest. Daardoor viel zowel de productie van fietsonderdelen als de levering aan Europa compleet stil. Tot op de dag van vandaag ondervindt de hele fietsenbranche hier de gevolgen van.

Leveringsproblemen door meer vraag naar e-bikes dan aanbod

In 2020 zijn er zoveel elektrische sportfietsen verkocht dat leveranciers voor 2021 nog meer e-bikes hebben besteld. Fabrikanten kunnen de productie echter niet opvoeren, omdat er onvoldoende onderdelen beschikbaar zijn dankzij de maandenlange sluiting van toeleveranciers. Daardoor hebben de productie en levering van elektrische fietsen extra achterstand opgelopen. Naar verwachting duren deze leveringsproblemen nog minimaal tot 2023.

Prijsstijging door verhoogde productiekosten

Door stijgende grondstofprijzen worden alle fietsonderdelen de komende jaren aanzienlijk duurder. Ook de transportprijs vanuit het verre oosten stijgt, wat de prijs van elektrische fietsen evenmin ten goede komt. Ook de beperkte beschikbaarheid van e-bikes heeft z’n weerslag op prijs van elektrische sportfietsen. Kunt u nu nog een elektrische mountainbike kopen, dan zal deze goedkoper zijn dan komend jaar. Verschillende fabrikanten hebben de verhoogde productiekosten zelfs nu al in de prijzen van hun e-bikes doorgevoerd.

Levering van onderdelen van uw elektrische mountainbike

Door de gekte op de fietsmarkt staat de levering van fietsonderdelen enorm onder druk. Bij Shimano, de grootste producent van fietsonderdelen, kunnen de levertijden oplopen tot wel 30 weken. Dankzij ons ruime inkoopbeleid kon E-bike Outdoor op korte termijn gelukkig nog aan de vraag naar fietsonderdelen voldoen. Inmiddels geldt dat helaas niet meer voor alle onderdelen. Daarom adviseren we u om zorgvuldig met uw e-bike om te gaan en slijtage tot een minimum te beperken. Wij doen er alles aan om onze voorraad onderdelen snel weer te kunnen aanvullen en danken u bij voorbaat voor uw begrip en geduld.

Bestel uw elektrische sportfiets om teleurstelling te voorkomen

Dankzij goede afspraken met fabrikanten kan E-bike Outdoor in 2021 vrijwel alle e-mtb’s nog steeds uit voorraad leveren. Er komt zelfs nog steeds nieuwe voorraad binnen! Wij adviseren echter wel om er snel bij te zijn of de elektrische mountainbike van uw voorkeur te reserveren. Wilt u in 2022 een elektrische sportfiets kopen en zeker zijn van de beste keuze? Dan raden wij u, vanwege de verwachte leveringsproblemen, aan om nu al actie te ondernemen. U kunt uw elektrische sportfiets voor 2022 zelfs al bij ons bestellen. Dan bent u ervan verzekerd dat u volgend jaar met uw droomfiets op pad kunt.

Wees snel, maar maak geen overhaaste keuzes

Wilt u een elektrische sportfiets kopen en gelijk rijden? Dan adviseren wij u om snel actie te ondernemen en uw e-bike te kopen zolang deze nog voorradig is. Tegelijk willen wij u behoeden voor een verkeerde, overhaaste keuze. Het is immers wel belangrijk dat uw nieuwe elektrische mountainbike of racefiets ook echt goed bij u past. Soms betekent dat dat u tot volgend jaar geduld moet hebben, maar uit ervaring weten wij dat de juiste keuze het wachten beslist waard is. Daarom kunt u bij E-bike Outdoor rekenen op een eerlijk en deskundig advies. Doordat wij nu al zicht hebben op de collecties voor 2022, kunnen wij u helpen de beste keuze te maken. Maak gerust een vrijblijvende afspraak. Als specialist in elektrische sportfietsen helpen wij u graag.