Focus-Paralane2-9_6-e-road-bike-2019-opinion-1-2
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

E-bike Outdoor is de elektrische racefiets en E-gravelbike specialist


20 feb 2020

E-bike Outdoor staat al jaren bekend als dé specialist op het gebied van elektrische sportfietsen. Naast e-mountainbikes en e-trekkingfietsen bent u bij E-bike Outdoor ook aan het goede adres voor een elektrische racefiets of e-gravelbike.

E-racefietsen van meerdere merken

ls eerste van Nederland biedt E-bike Outdoor u de mogelijkheid om een elektrische racefiets te kopen of huren. E-bike Outdoor heeft e-racefietsen van meerdere merken. Hiermee bieden wij u als klant het beste op het gebied van e-roadbikes en e-gravelbikes. Ons assortiment bestaat uit diverse soorten e-racefietsen, waar we u graag meer over vertellen.

E-racefietsen en e-gravelbikes met lichtgewicht middenmotor

De wereld van elektrische sportfietsen ontwikkelt zich razendsnel. Bij E-bike Outdoor vinden we het belangrijk dat u zorgeloos kunt fietsen. Daarom stellen we ons assortiment e-racefietsen en e-gravelbikes kritisch samen. Zo kijken we niet alleen naar de algehele kwaliteit, maar ook specifiek naar de rijeigenschappen van elektrische racefietsen. Uit ervaring weten we dat een e-racefiets het meest natuurlijk aanvoelt met een lichtgewicht middenmotor. Om die reden verkopen we bij E-bike Outdoor bewust geen elektrische racefietsen met achterwielmotor, waarover later meer. Op dit moment zijn er drie lichtgewicht middenmotoren voor e-bikes die we bij E-bike Outdoor (gaan) leveren:

  • Fazua Evation
  • BH Bikes Core BH 2E 36V
  • Polini EP-3


Fazua Evation

De lichtste motor voor e-bikes komt momenteel van het Duitse merk Fazua. Deze lichtgewicht middenmotor is gekoppeld aan de batterij. De combinatie is als één geheel in de onderbuis van het frame gemonteerd en verzorgt de aandrijving van de crank. Het grote voordeel van dit systeem is dat de e-racefiets net zo handelbaar is en aanvoelt als een normale racefiets. De Fazua-motor levert maximaal 60 Nm koppel en mag dus met recht een hulpmotor worden genoemd. Het enige nadeel van de Fazua Evation is de beperkte batterijcapaciteit van 250 Wh.

Het Fazua Evation-systeem is bij E-bike Outdoor verkrijgbaar in e-bikes van Focus en Lapierre. E-bike Outdoor is het eerste gecertificeerde servicecenter voor Fazua, waardoor wij u altijd de beste service kunnen bieden. Wilt u meer weten over Fazua? Lees verder op https://www.ebikeoutdoor.nl/merken/fazua-motor/ of neem contact met ons op.

BH Bikes Core BH 2E 36V

E-bike Outdoor is eveneens dealer van het Spaanse merk BH Bikes. BH Bikes is zeer innovatief op het gebied van elektrische sportfietsen en werkt daarbij samen met het Duitse merk Brose. Hoe vooruitstrevend BH Bikes is, blijkt wel uit het compleet nieuwe elektrische racefietsconcept waaraan het merk werkt. Begin 2020 zijn de Core e-roadbike en e-gravelbike voorzien van een geheel in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde middenmotor. Vorig jaar zomer kon E-bike Outdoor al proefrijden op een prototype. Dat was zo overtuigend dat we meteen besloten om de Core in onze collectie op te nemen.

De e-racefiets Core is een licht aluminium racefiets, voorzien van een 540 Wh accu en een royale actieradius. Bovendien is het mogelijk om met een software-update de topsnelheid te verhogen naar 42 km/h, met behoud van de 2 jaar fabrieksgarantie. BH Bikes benadrukt wel dat dit geheel voor eigen risico is. Neem voor meer informatie over BH Bikes contact met ons op of lees meer in onze blog over BH Bikes Core e-racefietsen.

Polini EP-3

De nieuwste lichtgewicht middenmotor in de collectie van E-bike Outdoor is de Polini EP-3. Deze compacte middenmotor, afkomstig uit Italië, is door de jaren heen steeds doorontwikkeld en blinkt uit in kracht en kwaliteit. De motor levert 70 Nm aan trekkracht en is voorzien van een 540 Wh intube batterij. In de praktijk betekent dit dat e-racefietsen met een Polini EP-3 middenmotor legio mogelijkheden bieden. Ook bij deze motor blijft de fabrieksgarantie behouden zonder snelheidsbegrenzing.

Bij E-bike Outdoor leveren we de Polini EP-3 middenmotor met een e-racefiets die u zelf naar wens kunt samenstellen. Zo kunt u naast uw eigen kleur en afmontage ook kiezen voor carbon of aluminium. Als u iets heel persoonlijks van topkwaliteit wilt, kom dan vooral eens op bezoek bij E-bike Outdoor. Neem voor meer informatie of het maken van een proefrit met een e-racefiets of elektrische gravelbike contact met ons op!

Elektrische racefietsen met achterwielmotor

E-racefietsen met achterwielmotoren verkopen we bij E-bike Outdoor niet. Dat is een bewuste keuze. Een elektrische racefiets met achterwielmotor is weliswaar goedkoop, maar er kleeft ook een aantal belangrijke nadelen aan. Zo benadert een elektrische racefiets met achterwielmotor niet het natuurlijke rijgevoel van een racefiets. Bovendien leert de ervaring dat e-racefietsen met achterwielmotoren een groot risico op spaakbreuk en storingen in het systeem hebben. Omdat dit niet past bij onze kwaliteitseisen, vindt u deze fietsen niet in onze collectie.