X-display Yamaha
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

E-Bike displays anno 2022


10 nov 2022

Voor alle e-bike systemen zijn er in de laatste 10 jaar enorm veel verschillende displays geleverd en ontwikkeld. Wij gaan in dit verhaal dieper in op de types die voor de huidige systemen belangrijk zijn.

De huidige Bosch displays.

Bosch heeft op dit moment heel veel verschillende displays in de collectie. De vertrouwde Intuvia en Purion zijn nog steeds leverbaar en de smartphone-hubs zijn ook nog te monteren. Op dit moment is het nieuwe Smart System op de markt en daar horen ook nieuwe displays bij. Het meest belangrijke voor het Smartsystem is de KIOX 300. Door connectie met de E-bike Flow app te maken fungeert dit display ook als fietsnavigatie. Klein en goed gemonteerd dus heel veilig voor op een e-mtb. De gewone KIOX is er natuurlijk ook nog en is al jaren heel duidelijk en betrouwbaar.

Bosch Kiox LED 300

Bosch Kiox LED 300 display

De smartphone is de toekomst volgens Bosch, daarom worden veel displays vervangen door een houder waarop uw smartphone wordt gemonteerd. Uw smartphone wordt dan uw display.
Één display willen wij u niet onthouden, namelijk de Nyon van Bosch. Niet compatible op het Smart Systeem maar het beste navigatiedisplay van Bosch voor op uw e-bike. Eindeloos in mogelijkheden en komt het best tot zijn recht op een e-trekking fiets.

De nieuwe Yamaha displays

Op alle e-bikes met Yamaha motor geproduceerd voor 2020 zit een LCD display. Deze zijn vervangen door verschillende displays afhankelijk van het motor type. Voorheen werd een PW/X motor standaard uitgevoerd met een ander display dan bijvoorbeeld een PW/SE motor.
Op dit moment is de keuze van het display afhankelijk van de fabrikant en het type fiets.
Voor ons als E-MTB Specialist zijn het bekende A-display, Interface X display en het nieuwe B-display het belangrijkste. Het A-display is een bediening en display in één en zeer geschikt voor uw e-mtb. De Interface X is nieuw en speciaal ontwikkeld voor de PW/X3 motor. Je kunt het haast geen display noemen omdat het zeer minimalistisch is en door middel van LED verlichting informatie doorgeeft. Interface X is echt voor de e-mtb. Helemaal nieuw is het B-display die in de 2023 modellen geleverd gaat worden. Een mooi duidelijk LCD display die ook in de Nederlandse taal kan worden ingesteld. Ideaal voor de r-trekking bike.

X-display Yamaha

Yamaha Interface X display

Het Shimano display

Er is maar één motor van Shimano die voor ons belangrijk is en dat is de EP8 motor. Deze motor kan door de fabrikant van verschillende displays worden voorzien. De oude E-8000 is een optie maar dat komt steeds minder voor. Het mooie MT800 display is onze favoriet, omdat deze het best bij een
e-mtb past. Duidelijk, klein en aan de binnenzijde van het stuur gemonteerd. De EP8 motor en display is voorzien van connectie met de Shimano Steps E-Tube App waardoor u zelf uw E-Bike kan aanpassen.

Het geïntegreerde framedisplay

Bij Fazua en Dyname 4 (Rocky Mountain) motoren is het display in het frame geïntegreerd.
Deze displays zijn mooi in de bovenbuis van uw e-bike geplaats. Bij Rocky Mountain met het Dyname 4 systeem heet het display de Jumbotron. Deze is vernoemd naar het grote scherm bij het Canadese ijshockey. Een top display die echt bij een e-mtb past. Alles is in te stellen op een eenvoudige manier. Zelf een diagnose stellen en het is bovendien mogelijk om het geheel naar fabrieksinstelling terug te zetten. Bij Fazua zit ook het display in het frame, zoals het bij een minimalistisch systeem past. Het LED Hub display heeft een weergave door middel van led verlichting en kleuren. Onder het display zit een usb poort waarmee u bijvoorbeeld een smartphone kunt opladen via uw accu. Fazua heeft uiteraard ook een app waarmee het gehele systeem is aan te passen.

Rocky Mountain display frame

Dyname 4 Jumbotron

Fazua hub-ring-control.width-522

Fazua LED Hub display

Blijf op de hoogte

De ontwikkeling van e-bike systemen gaat razendsnel. De smartphone gekoppeld aan uw e-Bike is de norm van dit moment. Past dit al op uw systeem? Heeft u vragen of wilt u meer weten over de compatibiliteit van de verschillende displays met de motoren? Neem dan contact met ons op en wij helpen u dan graag verder.