Bosch-eBike-Closeup-Handlebar-MiniRemote-SystemController-Kiox300-eMTB-BES3-MY2023
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De nieuwste ontwikkelingen bij Bosch voor modeljaar 2023


12 jul 2022

De nieuwste ontwikkelingen bij Bosch voor modeljaar 2023

Voor het nieuwe modeljaar 2023 heeft Bosch weer diverse innovaties voor e-mtb’s in de startblokken staan. Van enkele innovaties volgt meer informatie op een later moment, maar over andere nieuwtjes kunnen we u nu al informeren.

Drie nieuwe motoren met het Bosch smart systeem

Voor modeljaar 2023 presenteert Bosch drie nieuwe motoren met het Bosch smart systeem. De Cargo Line is vooral bedoeld voor vervoer van mens en materiaal, zoals bijvoorbeeld met elektrische bakfietsen. Het vermogen van deze aandrijflijn is met 85 Nm identiek aan de Performance Line CS, maar in de extra sterke Cargo-modus wordt het door de berijder zelf opgebrachte vermogen verviervoudigd, voor optimaal comfort. Ook de alom bekende Performance Line en de drive-unit Performance Speed zijn nu compatible met het smart systeem. Naast deze drie nieuwe lijnen blijft ook de in 2022 gepresenteerde Performance CX voorzien van het smart systeem.

Bosch-eBike-Visual-Group-MY2023-NL


Slim, innovatief en gebruiksvriendelijk

Het smart systeem van Bosch bestaat uit de eBike Flow-app, een bedieningseenheid, het display, de accu en de drive-unit. Samen zorgen deze componenten voor een individuele fietsbeleving, waarin technisch hoogwaardige componenten en digitale functies samensmelten. Daardoor ervaar je nóg meer fietsplezier, zowel op dagelijkse ritten als tijdens recreatieve fietstochten.

Bosch-eBike-FlowApp-iOS-eBikeAlarm-BES3-MY2023-p3-DE


Meer accumogelijkheden voor modeljaar 2023

Naast de vertrouwde PowerTube 750 (met 750 Wh) zijn er voor modeljaar 2023 twee nieuwe PowerTube-varianten die compatible zijn met het Bosch smart systeem. Deze PowerTube-accu’s beschikken over respectievelijk 500 en 625 Wh en zijn daardoor prijstechnisch ook wat toegankelijker. De 500 Wh-batterijen worden ook aan de minder sterke en zuinige standaard Performance-motoren gekoppeld. Daardoor kunt u straks een goedkopere e-mtb met het Bosch smart systeem kopen.

Bosch PowerPack voor extra actieradius

Ook heeft Bosch aan een ‘ouderwets’ PowerPack gedacht. Met deze tweede batterij wordt de actieradius van uw e-mtb enorm vergroot. De nieuwe framebatterijen komen er met een capaciteit van respectievelijk 545 en 745 Wh vermogen. Let op: dit zijn voorlopige waarden (omdat er nog ontwikkelingen plaatsvinden met deze PowerPacks, kunnen deze gegevens nog veranderen).

Nieuw Intuvia 100 display

Een extra display met een vertrouwde naam. Dat is het vernieuwde Intuvia-display dat Bosch beschikbaar stelt voor het smart systeem. Het nieuwe display bevat vertrouwde functies, luistert naar de naam Intuvia 100 en blinkt uit in gebruiksgemak. Het nieuwe Intuvia 100 display is niet alleen eenvoudig op het stuur te monteren, maar ook makkelijk in gebruik. Dit nieuwe display is vooral terug te zien op trekkingfietsen, waar het Kiox 300 display juist meer past bij een e-mtb.

Bosch-eBike-Handlebar-MiniRemote-SystemController-Kiox300-eMTB-BES3-MY2023-DE

Sterk verbeterd Bosch e-bike ABS remsysteem

Ook het bekende ABS-remsysteem van Bosch is voor modeljaar 2023 aanzienlijk verbeterd. Dit systeem zorgt voor meer veiligheid. Bovendien is het nu geschikt voor meerdere soorten e-bikes. Het ABS-remsysteem van Bosch is er in vier verschillende uitvoeringen, die elk hun eigen toepassing hebben:

  • ABS Cargo
  • ABS Touring
  • ABS Allroad
  • ABS Trail

Beschikt uw e-mtb over een Kiox 300 display? Dan kunt u uw remgedrag meteen na uw fietstocht analyseren. Dit maakt het voor u als berijder nog eenvoudiger om uw rijstijl te verbeteren.

Bosch System Controller en Mini Remote

Als liefhebber van sportieve elektrische fietsen is de nieuwe System Controller in de bovenbuis de mooiste upgrade van het smart systeem. Met deze controller kunt u de rijmodus, de ondersteuning en de resterende accucapaciteit aflezen. De System Controller is via bluetooth draadloos verbonden met de zeer compacte Mini Remote controller. Hierdoor zijn het design en de looks van uw e-mtb nóg strakker. Goed nieuws: de System Controller is ook verkrijgbaar in combinatie met het Kiox 300 display. Een prachtige upgrade van Bosch voor uw e-mtb!

Bosch-eBike-Group-SystemController-MiniRemote-BES3-MY2023


eBike Alarm en Connect Module

Een update waar al lang naar werd uitgekeken, wordt voor modeljaar 2023 realiteit: het eBike Alarm en de Connect Module. Deze anti-diefstal track-and-trace kunt u bij de dealer laten aansluiten op uw e-bike-motor. U kunt de Connect Module inschakelen via de Bosch eBike Flow-app. Deze activeert bij diefstal het eBike Alarm, dat zorgt voor geluidssignalen en oplichtende LED’s bij het verplaatsen van de fiets. In de eBike Flow-app kunt u precies zien waar uw e-mtb zich op dat moment bevindt. Dankzij het bekende eBike Lock kunt u bovendien de motor uitschakelen.

Een jaar lang actief

Na aankoop van de Connect Module is het eBike Alarm twaalf maanden actief. Wilt u deze na deze twaalf maanden blijven gebruiken? Dan kunt u deze zelf verlengen voor 4,99 euro per maand of 39,99 euro per jaar. Op dit moment is nog niet duidelijk of er ook een vorm van opsporing door derden aan deze app is verbonden.

Meer weten over het nieuws van Bosch voor 2023?

Wilt u graag meer weten over de nieuwe Bosch-producten? Houd dan onze social media en website in de gaten. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom. Zodra de nieuwe documentatie van Bosch verkrijgbaar is, kunt u hiervoor uiteraard ook bij ons terecht.