E-Bike Outdoor Haibike XDuro AllMtn. 8.0 Flyon olive carbon orange (2)
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De nieuwste innovatie van Haibike, de Flyon met TQ motor!


10 jul 2018

De nieuwe FLYON fietsen van Haibike voorzien van een TQ-motor zijn de nieuwste ontwikkeling van de Duitse marktleider op het gebied van elektrische sportfietsen.
Op het grote podium van Eurobike presenteerde Haibike een volledig nieuw e-bike platform op basis van de krachtige TQ motor. De FLYON fietsen zouden de nieuwe benchmark moeten zijn op het gebied van prestaties en integratie.

Het Haibike frame blijft behouden

De Haibike fietsen behoren tot de mooiste in zijn klasse, daarom wordt er altijd naar de modellen van Haibike gekeken. De karakteristieke bocht in de bovenbuis blijft behouden, het is wel zo dat de nieuwe Flyon modellen zich duidelijk onderscheiden van alle voorgaande Haibikes. De opvallende balhoofdbuis heeft luchtinlaten om de batterij af te koelen en geeft de nieuwe fietsen een unieke uitstraling. De ronde TQ motor is uiteraard ook volledig geïntegreerd in het carbonframe.

Haibike is het eerste fietsenmerk dat gaat werken met de nieuwe TQ motor!

De kern van de fiets is de TQ HPR120S motor, met maximaal 120 Nm is de TQ motor de sterkste in zijn klasse. Dankzij de gepatenteerde versnellingsbak is de TQ motor toch zeer compact. Haibike heeft de motorbehuizing verfijnd met gepolijste elementen en een geschikt kettingblad ontwikkeld zodat het voorblad de krachtige TQ motor makkelijk aankan. Het kettingblad is verkrijgbaar met 38 tanden voor E-MTB's en 42 tanden voor trekking fietsen en is direct op de aandrijfas gemonteerd.

Het nieuw ontworpen kettingblad is een echte blikvanger

In plaats van een in de handel verkrijgbare snelheidssensor vertrouwt Haibike op een sensorschijf die eerder alleen in ABS systemen werd gebruikt. Met 18 signalen per omwenteling is het systeem veel preciezer dan de eerdere variant, dankzij een speciaal gecodeerde schijf worden manipulaties voorkomen.

De sensorschijf vervangt de gebruikelijke snelheidssensor en biedt een veel hogere sampling snelheid

Het 48 volt elektrische systeem wordt gevoed door een 630 Wh accu die volledig in de onderbuis is geïntegreerd, maar nog steeds kan worden verwijderd en vergrendeld. De accu en frame zijn samen ontwikkeld om een ​​ideale integratie te garanderen, met 56 cellen heeft de accu de hoogste energiedichtheid op de markt. Standaard worden alle modellen geleverd met een oplader van 4A, Haibike biedt een optionele snellader met een ongelooflijke laadstroom van 10A.

Het bedieningssysteem is ideaal in gebruik

Het bedieningssysteem moet de bestuurder ondersteunen met een compacte regelaar en een groot scherm op de best mogelijke manier. Met de regelaar kunt u door het display navigeren, de verlichting bedienen, het duwhulpmiddel bedienen en door de vijf ondersteuningsniveaus schakelen. De modushendel zit ergonomisch op de duim en een gekleurde LED balk informeert de bestuurder over de huidige modus. De ECO modus moet een maximaal bereik garanderen, de lage modus heeft al merkbaar meer vermogen. Dit wordt gevolgd door mid fashion en high fashion, die zich beide dynamisch aanpassen aan de input van de bestuurder. De echte power modus is de Xtreme modus, die maximale prestaties levert.

Het grote display zit centraal boven de stuurpen

Het kleurendisplay is centraal boven de stuurpen gemonteerd en informeert de bestuurder over alle relevante rij-gegevens. Het display past zich dynamisch aan, hoe hoger de snelheid des te meer andere waarden automatisch worden verborgen. Ook kunnen fitnessgegevens zoals hartfrequentie, cadans en kracht worden weergegeven.

De voorste koplamp met groot licht biedt een ongelooflijke lichtopbrengst van 5000 lm

Geïntegreerd licht lijkt een beetje vreemd op een sportieve e-mountaibike, maar Haibike ziet de koplamp en het achterlicht als een elementair onderdeel van de e-bike. Terwijl de elektromotor de actieradius vergroot, moet het verlichtingssysteem de periode van een tocht verlengen. Het hoofdlicht kan handmatig of via een helderheidssensor worden geactiveerd en heeft dimlicht en groot licht. Het grootlicht biedt een ongelooflijke 5000 lm en is goedgekeurd dankzij de nieuwe regelgeving StVZO. Aan de achterzijde heeft Haibike achterlichten aan beide zijden geïntegreerd. Ten slotte kunnen Haibike rijders genieten van stealth zadelpennen, de 34,9 mm. dwarsdoorsnede is ontworpen om beter aan te sluiten op de verhoudingen van het frame. Tegenover al deze innovatie gaan de vele detailverbeteringen bijna verloren. Dus de nieuwe Haibike frames hebben dropper-zadelpennen. De geometrie kan via een flipchip aan de eigen voorkeuren worden aangepast, terwijl een elegant geïntegreerde blokvergrendelkop voorkomt dat er contact is tussen het stuur en de bovenbuis. Bovendien integreert Haibike een herziene versie van het Haibike eConnect systeem in alle nieuwe seriemotoren. De technologie is nu nog diepgaander geïntegreerd in het ingebouwde systeem, updates kunnen automatisch worden geïmporteerd en het display toont de huidige ontvangststatus van de GPS sensoren.

Vier modellen met de FLYON-technologie

Alle FLYON fietsen behoren tot de sportieve XDURO serie en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De XDURO NDURO, met 180 mm veerweg, loopt voorop bij offroad prestaties. Ook komt Haibike met drie NDURO modellen. Het topmodel XDURO NDURO 10.0 is het nieuwe vlaggenschip van de NDURO lijn en kost €8.999,00. De blikvanger is toch echt de XDURO NDURO 5.0 voor slechts €6.299,00 en de bekende modellen met een Bosch- of Yamaha motor vervolledigen de serie.

De XDURO ALLMTN 10.0 is misschien wel de meest veelzijdige fiets in de nieuwe line-up

De XDURO ALLMTN wordt ook geleverd met drie FLYON modellen en is de eerste fiets die gemengde wielmaten met 29 " voor en 27,5" achter hanteert. De TQ fietsen kosten tussen €5.999,00 en €8.999,00. Met de XDURO ALLTRAIL introduceert Haibike ook een nieuwe hardtail serie die een beroep zal doen op sportieve bestuurders met een lange reikwijdte, een vlakke stuurhoek en 140 mm. geveerde vorken. De ALLTRAIL is exclusief verkrijgbaar met TQ motor, twee modellen voor € 5.999,00 en twee modellen voor €4.999,00. Met de XDURO ADVENTR zullen trekkingrijders ook genieten van de nieuwe functies. In het geval van de ADVENTR, wordt er uiteraard een bagagerek gemonteerd.

Uiteraard zullen de nieuwe Haibike FLYON fietsen ook bij ons te bewonderen zijn. Wanneer dit zal zijn is echter nog niet duidelijk, houdt onze website en Facebook pagina in de gaten voor meer informatie!