Lapierre-Overvolt-AM-i-Bosch-eMTB_aluminum-e-bikeoutdoor nunspeet
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De nieuwe Lapierre Overvolt AMi is binnen!


22 nov 2017

Lapierre presenteerde vorig jaar de e-Enduro met een veerweg van 160 mm. Dit was de buitengewoon opvallende Overvolt AM Carbon met Bosch middenmotor. Het gewicht van de fiets werd verlaagd om een ​​e-mountainbike te creëren die eigenlijk als een gewone off-road mountainbike rijd. Maar de carbon e-bike van Lapierre begon vorig jaar pas bij € 5.300,00, dus heeft Lapierre aluminium tegenhangers ontwikkeld om in bijna elke prijs categorie een optie te bieden. De nieuwe Overvolt AMi accu’s zijn geïntegreerd in het frame, dit ziet er niet alleen mooier uit maar het stuurt ook uitzonderlijk goed. De fietsen zijn er met 27,5 of 29 inch wielen en met een Bosch- of Shimano middenmotor.

Integratie is het modewoord voor de nieuwe e-MTB's van Lapierre. Bij Lapierre is Overvolt de algemene naam voor de mountainbikes met elektrische ondersteuning, de AM staat voor het rijden van de middellange afstand en het rijden in de bergen en de kleine i staat voor geïntegreerd. De fietsen zien er een stuk modieuzer uit, er zit geen ``opgeplakte`` accu meer op het frame, deze is nu mooi weggewerkt in de onderste framebuis. Er is zelfs ruimte gelaten voor een bidonhouder in de voorste driehoek!

De modellen die zijn ontwikkeld met Bosch motor krijgen een 500Wh buisvormige accu die je op zijn plaats kunt klikken aan de onderkant van de onderbuis. De Bosch Overvolts krijgen twee standen om te bepalen hoeveel ondersteuning je van de fiets wilt hebben, eco en e-MTB. De nieuwe e-MTB modus voelt zelf aan hoeveel ondersteuning de motor moet geven, dus rij je een klim op dan geeft hij meer ondersteuning dan dat je op een gravel pad naar beneden rijd. Simpel gezegd is de eco modus stand 1/2 en de e-MTB modus varieert van stand 1 tot 3.

De Lapierre fietsen zijn allemaal gebouwd met Dual Wheel System axle-flipchips waarmee je wielmaten kunt wisselen als je wilt, er is genoeg ruimte voor een 27,5+ band of een 29 inch band. Alle OST+ 150 mm-veerweg fietsen blijven bij een 27,5+ band. De geïntegreerde Bosch Overvolts zijn vanaf nu verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen: de € 4.399,00 Overvolt AM500i Bosch, de € 4.999,00 Overvolt AM600i Bosch, de € 5.499,00 Overvolt AM 700i Bosch en de € 5.999,00 Overvolt AM900i Bosch. Elk type is inclusief de eigen eAM-wielen van Lapierre met 2.8 Maxxis-banden en een eigen ontworpen dropper seatpost.

Als perfecte 29er crosser heeft Lapierre de Overvolt XC500i met Bosch middenmotor ontworpen. Deze fiets krijgt dezelfde geïntegreerde downtube accu, maar krijgt een veerweg van 120 mm. voor een sneller gevoel op wat minder technisch terrein. Deze prachtige Lapierre kost € 3.999,00.

Voor diegenen die een Shimano motor de voorkeur geeft, heeft Lapierre ook een Overvolt ontworpen met een Shimano motor. Deze fietsen komen er met 27,5+ banden en 160 mm. veerweg. De nieuwe Overvolt AMi Shimano wordt in januari gepresenteerd, dan zijn er dus ook pas uitgebreide product foto`s beschikbaar. De Shimano fietsen zullen iets lichter zijn dan de met Bosch geïntegreerde fietsen. Ook hebben de Shimano fietsen een kleinere onderbuis, dankzij een flexibele “snake power accu” wordt er een kleine poort aan de zijkant van de onderbuis gemaakt zodat er niet veel ruimte nodig is.

Lijkt zo'n mooi Lapierre Overvolt u wel wat, kom hem dan bij ons in de showroom bekijken. Bij E-Bike Outdoor in Nunspeet vindt u een brede keuze en kunt u testen!