Bosch perfomance CX 2.0
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De nieuwe Bosch Performance CX 2.0 motor


01 mei 2019

Voor het seizoen 2020 komt Bosch met een nieuwe performance CX motor, op dit moment is naam van de nieuwe motor; "Bosch performance CX 2.0". De nieuwe motor zal in 2019 gepresenteerd worden en deze zal verder ontwikkeld en beter zijn dan het huidige model. De 2.0 performance zal kleiner, lichter en sterker zijn dan alle voorgaande Bosch E-bike motoren. Ook zal er een nieuwe nog sterkere powertube batterij op de markt komen, wat natuurlijk ook nodig is omdat de extra power die deze performance CX 2.0 levert ondersteunt zal moeten worden door een sterke en betrouwbare accu.

In eerste instantie komt er een 600 watt Bosch powertube accu waardoor het bereik van de sportieve e-bikes alleen maar zal toenemen. Er wordt ook al gesproken over de mogelijkheid om de Bosch performance CX 2.0 te voorzien van een 750 watt accu. Het nadeel hiervan is dat de fabrikanten hun frame moeten aanpassen aan de grote van de Bosch powertube batterij, wat dan weer ten koste kan gaan van de rij-eigenschappen van de E-mtb of elektrische trekkingfiets. Onze verwachting is dat de nieuwe Bosch performance CX 2.0 motoren worden voorzien van een 600 watt accu en beschikbaar zijn voor de eerste 2020 modellen van onze merken zoals Focus, Haibike en Lapierre. Zodra de eerste modellen voorzien zijn van de nieuwe Bosch performance CX 2.0 motor, zullen deze uiteraard bij ons te zien en te testen zijn.

Doordat Bosch al weer met een nieuwe nog sterkere, lichtere en kleinere e-bike middenmotor op de markt komt, bewijst maar weer eens dat het Duitse bedrijf niet voor niets de marktleider is op het gebied van de e-bike motoren. Totdat de nieuwe CX 2.0 er is zullen wij het met zijn zeer betrouwbare en sterke voorganger moeten doen, wij zijn zeer benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen van Bosch en wij wachten dus in spanning af wat komen gaat.

Blijf op de hoogte en hou onze website in de gaten: www.ebikeoutdoor.nl