Haibike Range Extender
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De Haibike Range Extender voor meer capaciteit!


03 jan 2019

Voor het vergroten van de accu capaciteit heeft Haibike een Range Extender ontwikkeld! Dit is ideaal voor de fietsers die graag wat langere ritten zouden willen maken. De unieke bevestiging maakt het mogelijk om een tweede batterij op de onderste buis te monteren en deze verdubbelt eenvoudig de batterijcapaciteit. Dat komt neer op een totaal van maar liefst 1.000 Wh!

Haibike Range Extender voor dubbele batterijcapaciteit

In totaal 1.000 Wh, hoe gaaf is dat? De Bosch PowerTube batterij is geïntegreerd in de onderbuis van de fiets. De batterij zit aan de binnenkant en zorgt hiermee voor ruimte op de onderbuis, de ingenieurs ontwikkelden het zogenaamde "Modulair Rail systeem". Hierdoor kan men verschillende extra hulpmiddelen monteren, van het FidLock magnetische drinksysteem tot een slot of gereedschapstas. De extra batterij wordt de "Range Extender" genoemd en stelt u in staat om een extra Bosch PowerPack batterij met 500 Wh te monteren, waarmee de totale capaciteit wordt verdubbeld tot wel 1.000 Wh.

Meer accu capaciteit is gewenst voor de E-MTB en E-Trekking fietsen

De vraag naar meer bereik komt vaak voor en maakt vaak deel uit van de verkooppraatjes. met de Range Extender hebben de Haibike klanten dus 1.000 Watturen beschikbaar. Dankzij het slimme MRS systeem kunt u tevens een slot installeren naast de extra batterij. Het profiel voor de houder is opgenomen in de bovenkant van de onderste buis, de batterijhouder kan hier eenvoudig en snel op worden bevestigd. Hiervoor moeten alleen de batterijhouder en de aansluitmodule voor de motorbesturing en batterijvergrendeling worden gemonteerd. Met een extra gewicht van net geen 3 kg. krijgt u twee keer de capaciteit, hierdoor wordt uw elektrische fiets geschikt voor extra lange afstanden.

Wat zijn de mogelijkheden van het Modular Rail systeem

Dankzij het Modulair Rail systeem is het mogelijk om verschillende praktische artikelen op de onderste buis te monteren. Zo is er bijvoorbeeld "The Raillock" (geïntegreerd slot), "The Bottle" (drinkfles met een magnetisch FidLoc systeem) of "The CarryPack" (een opberg module voor gereedschap, smartphone of energiereep). Gemakkelijke mogelijkheden, waarbij de ontwerpers echt hebben nagedacht over de toegevoegde waarde voor de gebruiker.

Alle prijzen van het Haibike Modular Rail systeem:

MRS TheRailLock gelijksluitend, productie op sleutelnummer: €49,90
MRS TheRailLock gelijksluitend, incl. batterij-cilinder met dezelfde sleutel: €54,90
MRS TheRailLock niet gelijksluitend, incl. 2 sleutels: €39,90
MRS plug-in kabel Haibike, 100cm / 12mm: €19,90
MRS plug-in ketting Haibike, 85cm: €29,90
MRS TheRangeExtender zonder batterij, zonder slotcilinder: €89,90
MRS TheRangeExtender zonder batterij, met slotcilinder: €99,90
MRS TheRangeExtender zonder batterij, met 2 gelijksluitende slotcilinders: €114,90
MRS TheRangeExtender zonder batterij, met 2 gelijksluitende slotcilinders + TheRailLock: €154,90
MRS TheBottle Set, titan incl. FidLock Rail en bevestigingsmateriaal: €49,90
MRS TheBottle reservefles, titan met deksel: €11,90
MRS Fidlock Rail, incl. bevestigingsmateriaal: €14,90
MRS MultiMount set van 2, incl. bevestigingsmateriaal: €4,90
MRS rubberen cover, zwart 38cm / 19 schakels: €4,90