Brose e-bike systeem E-Bike Outdoor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Brose komt in 2020 met compleet nieuw e-bike systeem


17 okt 2019

Brose komt in 2020 met compleet nieuw e-bike systeem, middenmotor, accu en diplay onder eigen naam. De Duitse e-bike motorenfabrikant Brose gaat vanaf 2020 ook complete e-bike systemen leveren, zodat diverse fietsfabrikanten ook de keuze hebben om op basis van een Brose E-bike Systeem een elektrische fiets te ontwikkelen.

Brose Drive S Mag e-bike middenmotor.

De basis van Brose vormt natuurlijk de zeer sterke S Mag met een kracht van 90nm. In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe Brose middenmotor iets minder stil, maar wel 500 gram lichter dan de vorige Brose motor. De Brose Drive S Mag is opgebouwd in een lichte Magnesium behuizing en levert een ondersteuning met een top van wel 410%. Door de nieuwe ontwikkelingen en technieken is de hittebestendigheid van de middenmotor duidelijk verbeterd. Hierdoor is de nieuwe drive-unit van Brose nog beter in het steile gedeelte op de trials. Zelfs een cadans van 90 tot 110 omwentelingen per minuut is voor deze motor geen enkel probleem, waardoor de echte sportieve elektrische mountainbiker enorm veel plezier aan Brose S Mag zal beleven. De marketingafdeling van Brose verklaarde dat het door ontwikkelen van de e-bike middenmotor zeer belangrijk is omdat de trend in de e-mtb markt "lichter, sterker en kleiner" niet meer is weg te denken. Door de meer dan 100 jaar ervaring van Brose in de autoindustrie is de knowhow zeker aanwezig en is de motor daardoor de enige in zijn soort. Wat in het bijzonder opvalt aan de nieuw e-bike motor zijn de vernieuwde bevestigingspunten aan de Brose S Mag Drive. Er is een versie met een ophanging aan de buitenzijde en een versie met geïntegreerde bevestigingspunten. Hierdoor kunnen de framebouwers van de fabrikanten de constructie voor de bevestiging van de middenmotor in het frame wel 500 gram lichter maken wat de rijeigenschappen van uw e-mtb natuurlijk ten goede zal komen. De Brose S Mag is bij E-bike Outdoor in ons merk BHbikes te verkrijgen in een aluminium en een heel licht carbon frame. Ook is er nieuwe software en elektronica voor de motor ontwikkeld, waardoor de service voor de dealer vanaf 2020 eenvoudiger zal worden. Tevens is er een lichtuitgang met een constante 12 volts aansluiting zodat op vrijwel elke e-bike verlichting op de Brose motor kan worden aangesloten.

De Brose batterij 630 Watt een compacte oplossing voor sterke ondersteuning.

De in het frame integreerbare accu van Brose is een speciaal ontwikkelde batterij voor het Brose Drive System, voorzien van een robuuste standaard Brose stekkeraansluiting. Ook is er rekening gehouden met de extreme rijeigenschappen van een elektrische mountainbike waardoor de 630 Watt batterij tegen schokken bestand is. De slanke en compacte e-bike accu weegt 3,8 kg en is zeer makkelijk uit het frame te verwijderen. Op dit moment worden de door ons geleverde BHbikes zelfs voorzien van een 720Wh batterij, waardoor de reikwijdte van de Brose S Mag alleen maar zal toenemen. De batterij uit een BHbikes model is door middel van een unieke Smart Key uit het frame te verwijderen.

Brose E-bike Displays: compact, functioneel en uitdagend.

Voor het Brose E-bike Drive Systeem zijn natuurlijk ook displays nodig. Hierbij is er met elk type gebruiker rekening gehouden, zodat er 3 types displays gepresenteerd zijn onder de naam Brose Display Allround, Brose Display Remote en Brose Display Central. Er is voor iedere fabrikant de mogelijkheid om het juiste display in combinatie met het juiste type elektrische fiets te kiezen. De mogelijkheden op de e-bike displays van Brose zijn: een km-teller, accucapaciteit, snelheid, reikwijdte, licht, klok en duwassistentie. De Allround en Central zijn individueel instelbaar en dus aan uw eigen voorkeuren aan te passen. Tevens zijn ze ook met achtergrondverlichting uitgerust, waardoor ze in het donker of in het felle zon licht zeer goed afleesbaar zijn. De Remote is er speciaal voor de e-mtb.

Brose Service Tool.

Wat zou een E-bike Systeem van Brose zijn zonder goede service? Daarom heeft Brose nu een nieuwe Service Tool voor de dealers ontwikkeld. Hierdoor kunnen wij, als uw gecertificeerde Brose E-bike Dealer, uw e-bike van de laatste software voorzien en diagnoses stellen aan uw Brose E-bike Systeem. In samenwerking met de dealer en de service afdeling van Brose doet dit bekende Duitse merk er alles aan om u van de beste service te voorzien. Wij als E-bike Outdoor zijn gecertificeerd Brose Servicepartner en kunnen u door middel van onze kennis in combinatie met het Brose Service Tool dan ook van de juiste service voorzien.

E-bike outdoor is een erkend servicecenter en gecertificeerd Brose dealer en dat is best iets om trots op te zijn. Door de trainingen die wij volgen in Duitsland zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunnen wij u van de juiste informatie omtrent Brose e-bike systemen voorzien. Wij leveren momenteel BHbikes die voorzien van zijn Brose motoren, al dan niet in combinatie met hun eigen software en display. Hier kunnen wij uiteraard natuurlijk ook de beste service op verlenen. Natuurlijk kunt u ook met een ander e-mtb merk uitgerust met Brose middenmotoren bij ons terecht, zodat wij met het Brose Service Tool uw e-bike kunnen uitlezen en van de allernieuwste software kunnen voorzien.