Bosch-eBike_PI_CX_Race_image_4
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuw: de Bosch Performance Line CX Race limited edition e-mtb-motor


04 okt 2022

Nieuw: de Bosch Performance Line CX Race limited edition e-mtb-motor

Speciaal voor e-mtb-wedstrijden heeft Bosch de extra snelle Performance Line CX Race e-mtb-motor uitgebracht. De nieuwe motor is een limited edition, die lichter en sterker is dan de huidige Performance Line CX-motor. Bovendien beschikt de CX Race over verbeterde software. We delen graag de belangrijkste vernieuwingen met u!

De hoogtepunten van de Bosch Performance Line CX Race

Voordat we de Bosch Performance Line CX Race verder uitlichten, zetten we eerst een aantal hoogtepunten op een rij:

  • Race-modus: speciaal ontwikkelde software zorgt dat deze e-mtb-motor nóg sportiever en directer aanvoelt en nóg sneller is
  • PowerTube 625: de lichtgewicht 625 Wh PowerTube-batterij zorgt voor een lager gewicht, betere rijeigenschappen en meer sportiviteit
  • System Controller: dit overzichtelijke display is prachtig in de bovenbuis geïntegreerd en geeft zowel de ondersteuning als de accucapaciteit weer
  • Mini Remote: met deze kleine, maar slimme en intuïtieve schakelaar bedient u eenvoudig alle belangrijke functies
Bosch-eBike_PI_CX_Race_image_4


Agressiever en directer

Over de nieuwe Bosch Performance Line CX Race is veel te vertellen. Wat vooral opvalt, is dat de nieuwe Bosch Performance Line CX Race agressiever en directer rijdt dan z’n voorganger. Ook de kleurstelling van de CX Race valt op. In plaats van zwart is de motor van de CX Race voortaan antraciet van kleur. Een nieuw rood logo zet de spectaculaire prestaties extra kracht bij. Bosch maakt er geen geheim van: de CX Race is een e-mtb-motor die we serieus moeten nemen!

Lichter en sneller

Dat de CX Race zo’n veelbelovende motor is, komt ook door het lage gewicht. De motor weegt slechts 2,75 kg, wat bovendien gunstig is voor de integratie in het frame. En dan is er nog de Race-modus! In deze modus levert de CX Race een optimale acceleratie uit de bochten, zodat u op de trails nóg sneller kunt fietsen. Uiteraard is de nieuwe CX Race opgebouwd met het nieuwe Bosch Smart System.

Limited edition

De CX Race is zeer gelimiteerd. Zoals het ernaar uitziet, krijgt iedere fietsfabrikant waarmee Bosch samenwerkt slechts 350 stuks van de CX Race toegewezen. Bij één van deze fabrikanten hebben we een e-mtb met deze nieuwe motor besteld. We hopen dus dat we er straks ook daadwerkelijk één krijgen. Ook met andere fabrikanten zijn we al in overleg om nieuwe e-bikes met de CX Race-motor te bestellen.

Bosch Performance Line CX Race in de toekomst

Hoewel de CX Race in eerste instantie als limited edition wordt uitgebracht, is de verwachting dat dit op termijn verandert. Concreet betekent dit dus dat de motor naar verwachting in meerdere modellen en prijssegmenten op de markt komt. Ook wordt de CX Race daarmee voor een groter publiek toegankelijk.

Bosch Performance Line CX Race bij E-bike Outdoor

We hebben de eerste prototypes met de Performance Line CX Race al in het echt mogen bekijken. Op basis daarvan kunnen we u verklappen dat er de komende jaren waanzinnige e-mtb’s op de markt zullen komen! Uiteraard doen we hard ons best om deze exclusieve elektrische mountainbikes naar Nunspeet te halen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op en houd onze social media in de gaten!