BH-Core-e-bike-road-gravel-commuter-2020-18
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

BH Bikes Core elektrische racefietsen, de e-road bike voor iedereen.


23 okt 2019

Voor de collectie 2020 brengt het Spaanse BH Bikes een nieuwe elektrische racefiets op de markt onder de naam Core. Met deze e-racer wordt de elektrische racefiets toegankelijk voor iedereen doordat BH Bikes een zeer goed geprijsde fiets heeft gepresenteerd.

Zelf ontwikkelde motor BH

De BH Bikes Core elektrische racefiets is voorzien van een door BH zelf ontwikkelde motor die onder de naam BH 2 E-36V in de Core fietsen wordt gemonteerd. De mooi ingebouwde middenmotor heeft 4 verschillende mate van ondersteuning welke worden aangegeven als ECO, ECO+, SPORT en BOOST ondersteuning. Tevens is het mogelijk om door een software update de e-bike motor een hogere maximale snelheid te geven. Dan gaat de topsnelheid omhoog naar 42 km/h waardoor de BH Bikes Core racefietsen u ook echt het racefiets gevoel geven. Deze update is geheel voor eigen risico maar de fabrieksgarantie van 2 jaar blijft wel op de motor behouden.

Sterke accu met grote capaciteit

Verder voorzien van een sterke 540Wh accu met een gewicht van 2,3 kg. Door de hoge capaciteit is de reikwijdte van de BH Core fietsen uitstekend. Uit test is gebleken dat een afstand van meer dan 100 km zeker tot de mogelijkheden behoort. Het batterij systeem is voorzien van een

De Core is v Battery Management Systeem waardoor de levensduur van de accu nog meer verlengd wordt doordat de deep sleep modus bij minimaal gebruik automatisch word ingeschakeld. Ook het opladen is door het BMS systeem zeer goed geregeld. In 1,5 uur wordt de accu al voor 80% opgeladen. Dit is natuurlijk ideaal als u op een lange rit een tussenstop maakt en de racefiets wilt opladen. De batterij van de Core is niet afneembaar, dit komt natuurlijk door de mooie integratie van accu en motor.

Mooi en duidelijk kleuren display

Integratie van het gehele e-bike systeem is speerpunt van BH bij het op de markt brengen van de Core elektrische racefietsen. Het gehele systeem is ingebouwd van de kleine motor en batterij tot het display. Het kleuren display is geheel verwerkt in de FSA stuurpen waardoor het haast niet meer te zien is dat het hier om een elektrische racer gaat. Het display werkt met kleuren die de mate van ondersteuning aangeven. Door middel van een eigen Core App kunt u deze kleuren wijzigen in uw persoonlijke voorkeur. Tevens is het mogelijk via de app om de mate van ondersteuning te wijzigen, waardoor u de elektrische racefiets naar uw eigen rij eigenschappen kunt aanpassen.

Diverse uitvoeringen

De Core elektrische racefietsen zijn in 2020 alleen in aluminium verkrijgbaar. De verwachting is dat komend jaar ook een carbon variant van de Core wordt gepresenteerd. Op het moment van presenteren komen er 3 soorten elektrische racefietsen van BH Bikes op de markt onder de naam Core Race. De BH Bikes Core Race 1.2 is al vanaf € 2899,- verkrijgbaar en zal afgemonteerd zijn met een flat bar stuur. De Core Race 1.4 en 1.6 zijn voorzien van Shimano 105 en Shimano Ultegra afmontage en zijn zeer goed geprijsd. Ook zijn er 2 gravel varianten beschikbaar onder de naam BH Bikes Core Gravelx. De Core GravelX 2.4 is met een goede Shimano 105 afgemonteerd terwijl zijn duurdere broer de Core GravelX 2.6 met Shimano Ultegra groep is uitgerust. Wat ons als E-bike Outdoor zeer verrast is de prijskwaliteit verhouding van de BH Bikes. De prijzen variëren van € 2800,- tot € 4100,- euro.

Bij BH Bikes is men ook de “gewone” elektrische fietser niet vergeten. Voor deze mensen zijn er de Core Cross en Jet uitvoeringen. Deze fietsen zijn natuurlijk ook zeer sportief maar zijn voorzien van verlichting en spatborden zodat deze uitstekend te gebruiken zijn voor dagelijks gebruik. In dit segment is er 1 fiets die heel erg opvalt en dat is de Core Cross-S. De BH Bikes Core Cross-S heeft een geweldige uitstraling in combinatie met een Gates riemaandrijving. Het display en verlichting zitten in de stuurpen geïntegreerd waardoor de hele lijn van de Core Cross één geheel is en bijzonder uitgesproken om te zien.

BH Core-race


Januari 2020 worden de eerste BH Bikes Core fietsen in de winkel verwacht. Uiteraard zullen deze fietsen bij E-bike Outdoor te zien, te testen en verkrijgbaar zijn. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op of kom langs voor een proefrit.