Rocky Mountain Powerplay Dyname 4
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

2022 Rocky Mountain Powerplay met nieuw Dyname 4.0 systeem


02 nov 2021

Rocky Mountain heeft z’n nieuwe Powerplay voor het jaar 2022 geïntroduceerd. De favoriete e-mtb van E-bike Outdoor, met de eigenschappen van een niet-elektrische mountainbike. Hoogtepunt van de nieuwe Powerplay is de nieuwe Dyname 4.0 motor met een koppel van maar liefst 108 Nm. Ook de uitstekende framegeometrie van Rocky Mountain is vanzelfsprekend present. De nieuwe Powerplay is met recht een e-mtb die z’n gelijke niet kent. In 2022 is de nieuwe Rocky Mountain Powerplay bij ons verkrijgbaar.

Dyname 4.0: compacter en lichter, maar even sterk

Evenals z’n voorganger is ook de nieuwe Dyname 4.0 motor in eigen beheer in Canada ontwikkeld, samen met Propulsion Powercycle. In vergelijking met z’n voorloper, de Dyname 3.0, is de nieuwe motor allereerst 18,5% compacter. Het voordeel hiervan is dat de motor mooier in het frame kan worden geïntegreerd. Ook is de nieuwe Dyname 4.0 motor 750 gram lichter dan z’n voorganger, voor betere rijeigenschappen. Dankzij een lager toerental is de nieuwe motor bovendien stiller dankzij z’n voorganger. Desondanks is het koppel van 108 Nm behouden gebleven. Ook het ontbreken van de extra kettinggeleider zorgt voor meer rust. Net als z’n voorganger werkt de Powerplay met een torquesensor, die de kettingspanning meet en daardoor de juiste power op het juiste moment levert. Bij 85 omwentelingen per minuut heeft u de beste ondersteuning en functioneert de nieuwe Powerplay Dyname 4.0 motor optimaal.

2022 Rocky Mountain Dyname 4.0


In frame geïntegreerd Jumbotron display

Compleet nieuw is ook het display dat Rocky Mountain op de Powerplay presenteert. Dit is letterlijk een upgrade, omdat de vorige Powerplay-modellen geen display hadden. Met de naam Jumbotron hebben de Canadezen het display vernoemd naar de grote schermen in ijshockeystadions. Rocky Mountain heeft het Jumbotron display prachtig geïntegreerd in de bovenbuis van het frame. U kunt het display op twee manieren bedienen. Allereerst via een schakelaar op het stuur, maar ook rechtstreeks via de knop aan de onderkant van het display. Via het display kunt u het gehele systeem bovendien helemaal aanpassen aan uw eigen wensen. Zo kunt u de rijondersteuningen aanpassen zonder de app op uw smartphone te hoeven gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld meer of minder ondersteuning in de vier rijmodi? Pas het naar uw eigen wensen aan en sla het op in uw e-bike. U kunt twee verschillende persoonlijke voorkeuren opslaan, ideaal als u op verschillende soorten ondergronden of trails rijdt. De nieuwe kleine Iwoc-bediening past uiteraard bij de uitstraling die bij Rocky Mountain hoort.

Rocky Mountain display frame


Accu en oplader van Powerplay Dyname 4.0

Eveneens nieuw voor de Powerplay is de uitneembare batterij. Een nieuwe accu met een capaciteit van 720 Wh vervangt de vorige, ingebouwde 672 Wh accu. U kunt deze accu uit het frame schuiven nadat u de stekkeraansluiting en twee schroeven demonteert. Voor het opladen van de accu heeft u keuze uit een 2 Ah en een 4 Ah oplader. Met die laatste lader kunt u een lege accu in minder dan vier uur volledig opladen. Ook kunt u de accucapaciteit met het Overtime Pack uitbreiden met nog eens 314 Wh. Hierdoor komt de totale capaciteit op 1.034 Wh, waardoor u nóg langer en verder van uw Rocky
Mountain Powerplay kunt genieten.

Specificaties en innovaties van de nieuwe Rocky Mountain Powerplay

Een beknopt overzicht van specificaties en innovaties van de nieuwe Rocky Mountain Powerplay:

  • Stille en krachtige 108 Nm Dyname 4.0 motor
  • Nieuwe batterij met 720 Wh capaciteit
  • Uitneembare, in het frame geïntegreerde batterij
  • In bovenbuis geïntegreerd Jumbotron display
  • Individueel aanpasbare mate van ondersteuning
  • Stille batterij-oplader (4 Ah)
  • Nieuwe Iwoc bediening
  • Optioneel 314 Wh Overtime Pack
  • Alleen als full suspension

Rocky Mountain levert de nieuwe Dyname 4.0 motor uitsluitend in full suspension e-mtb’s. Hardtail modellen worden namelijk alleen in Europa verkocht en niet in Noord-Amerika. De hardtail Growler is in Europa nog steeds verkrijgbaar, maar dan met de Dyname 3.0 motor. De full suspension Rocky Mountain modellen zijn, evenals de voorgaande uitvoeringen, verkrijgbaar als Instinct Powerplay en Altitude Powerplay.

Rocky Mountain  remote control


Rocky Mountain Instinct Powerplay 2022

De Instinct Powerplay is het Trail-model e-mtb van Rocky Mountain. Dankzij een voorvork met 150 mm veerweg en een 140 mm achterveerweg is deze e-mtb bij uitstek geschikt voor trails in de lage landen, maar ook voor het uitdagende werk wereldwijd. Deze elektrische mountainbike is afgemonteerd met Fox of Rockshox vering en verkrijgbaar in een aluminium en een carbon variant. De Instinct is er in twee prachtige kleuren - rood of blauw - in combinatie met carbon zwart. De wielmaat van deze topfiets is 29 inch, voorzien van een 2.60 bandenmaat.

Rocky Mountain Altitude Powerplay 2022

Zoekt u een nog extremere e-mtb op basis van Enduro-eigenschappen? Dan is de Altitude met een veerweg van 170 mm (voor) en 160 mm (achter) de beste keuze op e-mtb-gebied. Ook deze e-mtb heeft een 29 inch wielset met 2.60 banden en verkrijgbaar in de maten S tot en met XL. Rockshox ZEB in combinatie met Fox vering maken deze elektrische mountainbike helemaal af. Uiteraard is de Altitude verkrijgbaar in de prachtige kleurstellingen waar Rocky Mountain om bekend staat.

Rocky Mountain Powerplay 2022 leverbaar E-bike Outdoor

Wereldwijd zijn alle Rocky Mountain Powerplay 2022 modellen al uitverkocht. Dealers krijgen alleen geleverd wat er bij Rocky Mountain is besteld en bevestigd. Bij E-bike Outdoor hebben we gelukkig diverse modellen van de 2022-collectie vastgelegd, die we u kunnen leveren. Wees er snel bij, want de Rocky Mountain Powerplay e-mtb’s zijn wel beperkt leverbaar.

Rocku Mountain actie


E-bike Outdoor, officieel dealer van Rocky Mountain Powerplay

E-bike Outdoor is officieel dealer van Rocky Mountain en daarom altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het merk. Wij krijgen uitgebreide scholing op locatie, verzorgd door de Europese serviceafdeling van Rocky Mountain. Hierdoor hebben wij de juiste diagnosetools en kennis om in noodgevallen de juiste diagnose te stellen. Ook hebben wij originele Powerplay-onderdelen op voorraad, zodat we u snel kunnen helpen. Kom naar onze showroom en ervaar zelf waarom Rocky Mountain een bijzondere en onvergelijkbare ervaring biedt. Rocky rocks!